Klachtgerichte massage

Naast ontspanning kan voetreflexmassage ook toegepast worden voor het behandelen van allerlei uiteenlopende klachten. Variërend van hoofdpijn, vermoeidheid, stress, slecht slapen, rugklachten, hormonale klachten tot spijverteringsproblemen, oedeem, beenkrampen en gewricht- en spierpijn.

Ook bij vagere klachten, die kunnen ontstaan na bijvoorbeeld een whiplash, kan voetreflexmassage verlichting bieden. Dit is een kleine greep uit alle mogelijk te behandelen klachten.

Wat kun je ervaren?

Tijdens of na de massage kun je het warm of juist koud krijgen. Ook kun je energie voelen stromen. Soms kunnen klachten na een massage tijdelijk erger worden, dit betekent dat je lichaam aan werk is.

Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd en het zelfgenezend vermogen van je lichaam in gang gezet. Als voetreflexmasseur kan ik niet jouw klachten oplossen, maar ik kan je wel helpen om weer in balans te komen.

Behandeling van je klachten

Bij klacht gerichte massages vormen gesprekken een belangrijk onderdeel van de massage. We kijken waar je klachten vandaan komen, wanneer zijn ze ontstaan? Wat heb je meegemaakt in je leven en hoe ga je daar mee om? Ook je voeding, lichaamsbeweging en leefomstandigheden kunnen van invloed zijn op je klachten.

Voor het behandelen van de meeste klachten zijn vaak meerdere sessies (6-8) nodig om de klacht te verminderen of geheel te laten verdwijnen.

Meer weten over een klachtgerichte massage?

Ervaar je zelf klachten en ben je benieuwd of een klachtgerichte massage je kan helpen? Neem dan contact met me op. Samen nemen we de tijd om je klacht(en) te onderzoeken en passen we de sessies hier op aan.

 

Voetreflexmassage kan een goede aanvulling zijn op reguliere gezondheidszorg, maar is nooit een vervanging daarvan.

Het was me een genoeg om mijn voeten te laten behandelen door zo’n zachtaardige persoon als jij! Ons gesprek was zeer inspirerend en ik heb er zelf veel uit gehaald. Het gaf mij veel inzichten en bewustwording! De dag na de behandeling heeft me laten realiseren dat het nergens voor nodig is om een volle agenda te hebben. Het heeft me laten nadenken om mijn leven opnieuw in te richten. Mensen die waarde geven zijn geweldig, maar die MEERWAARDE geven zijn ongelooflijk! Dankjewel daarvoor! Jij biedt echt meerwaarde met jouw behandelingen door de inzichten die ik verkregen heb! Ik kom zeker weer terug voor een volgende behandeling!

Stanley Pattiasina

Zorg je goed voor je voeten, dan zorg je voor je hele lichaam!