Op blote voeten wandelen: positief effect voor je gezondheid

Door je schoenen uit te trekken en je voeten in beweging te brengen, activeer je direct je voetspieren, pezen en banden. Ook stimuleer je je hart en je bloedsomloop. Je voeten worden sterk en gezond. Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam. Sterke voeten zorgen voor een gezond lichaam!

Onze voeten zijn van nature flexibel en sterk. Ze zijn voorzien van botten, pezen, spieren, banden, bloedvaten en zenuwen. Deze zijn bedoelt om ons lichaam te ondersteunen, te verplaatsen en informatie te geven over de stand van ons lichaam en de omgeving waarin deze zich bevindt. Door het dragen van schoenen blijven vele voetspieren “passief”. Hierdoor worden de voeten lui en zwak en ontstaan er verschillende voetklachten. Voetgerelateerde problemen zijn zelfs gestegen, ondanks de introductie van de vele High-Tech oplossingen in schoenen. Ze worden sterker en veroorzaken daardoor minder blessures, in zowel de voet zelf als in het verdere lichaam. Daarnaast stimuleert blootsvoets lopen ook de bloedcirculatie in de voet. Een goede bloedcirculatie houdt de voeten warm.

Door regelmatig op blote voeten te wandelen kun lichamelijke klachten worden minder wandelen op blote voeten in de natuur: rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam. De verbinding tussen hoofd en voeten. klachten verminderen na verloop van tijd en verdwijnen voeten sterker en beweeglijker worden. via de voeten niet alleen de verbinding in ons lichaam voelen, maar ook de verbinding met je “zijn” en met de wereld om ons heen voelen.
We zijn vaak druk in ons hoofd, waardoor we ons niet altijd bewust meer zijn van ons lichaam en de signalen die ons lichaam ons geeft.

Op blote voeten lopen helpt je bewust te worden van je lichaam, je lichaam weer te voelen en uit je hoofd te komen. Het werkt heel ontspannend voor je lichaam en geest. Waardoor je meer rust en balans je in jezelf zult vinden! Ervaar je veel drukte in je hoofd en onrust in je lichaam? Trek je schoenen uit, zet je voeten lekker in beweging en ervaar een boost aan energie! Voelen, uit je hoofd, meer in je lichaam , voel je voeten
De meesten van ons zijn opgegroeid met het idee dat je goede en stevige schoenen moet dragen voor gezonde voeten. Maar we vergeten dat de mens al miljoenen jaren blootsvoets heeft gelopen en de voeten heel actief werden gebruikt. Onze voeten zijn gemaakt om te bewegen vanuit flexibiliteit en veerkracht. Door ze dagelijks te smalle en stijve schoenen, ontnemen we onze voeten hun natuurlijke beweging, hun draagkracht en de verbinding met ons lichaam en de wereld om ons heen. We bewegen niet meer vanuit onze voeten en hierdoor is de algemene conditie van de voeten achteruit gegaan. Ze zijn zwak en lui geworden, vooral door het dragen van moderne schoenen.

Voor meer informatie neem je een kijkje op GoedVoets.com, de site met onafhankelijke informatie over en voor gezonde voeten!

Zorg je goed voor je voeten, dan zorg je voor je hele lichaam!