Voetreflexmassage

Je voeten gebruik je elke dag. Ze dragen je, je hele leven lang, vanaf je allereerste stappen. Wat veel mensen echter niet weten is dat je voeten een spiegel zijn van je hele lichaam. Verschillende delen van je lichaam zijn terug te vinden op je voeten. Iedere voet is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Zoveel mensen, zoveel voeten…

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een eeuwenoude massagevorm uit het Verre Oosten en gaat ervan uit dat je lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit is een holistische visie waarbij je als mens in zijn geheel bekeken wordt, zowel lichamelijk, psychisch als emotioneel. Onder je voeten zitten reflexpunten, die via je energiebanen verbonden zijn met je organen, klieren, zenuwen, spieren, gewrichten en overige delen in je lichaam. Deze energiebanen worden ook wel meridianen genoemd. Hierdoor loopt je levensenergie.

Door het masseren van de reflexpunten op je voet wordt de energetische doorstroming in je hele lichaam bevorderd en wordt het zelfgenezend vermogen van je lichaam in gang gezet. Blokkades in je lichaam worden door een voetreflexmassage verminderd of opgeheven.

Het belang van voetreflexmassage

In onze maatschappij wordt veel van ons verwacht. We ‘moeten’ steeds meer van onszelf en van anderen. We hebben ook steeds meer prikkels te verwerken door onder andere internet en de tv. We zijn daardoor vaak druk in ons hoofd, waarbij we ons niet altijd bewust meer zijn van ons lichaam en de signalen die ons lichaam ons geeft.

Een voetreflexmassage helpt je bewust te worden van je lichaam, je lichaam weer te voelen en uit je hoofd te komen. Heel ontspannend, doordat je aandacht en energie vanuit je hoofd naar je voeten wordt gebracht. Hoe meer je je lichaam weer kunt ervaren, hoe meer rust en balans je in jezelf zult vinden. Naast ontspanning kan een voetreflexmassage ook worden toegepast bij allerlei uiteenlopende klachten.

Wil je meer weten over een voetreflexmassage?

Het is belangrijk genoeg tijd en rust voor jezelf te nemen. Door regelmatig een voetreflexmassage te ondergaan, kun je spanningsklachten voorkomen, bestaande klachten verminderen of helemaal laten verdwijnen.

Wil je meer weten of zelf een voetreflexmassage ervaren? Neem dan contact met me op!

Een voetreflexmassage bij Eefs Voetmassage

Zorg je goed voor je voeten, dan zorg je voor je hele lichaam!