Zwangerschapsmassage: de ultieme ontspanning voor jou en je kindje!

Zwanger zijn is iets moois en bijzonders. Een periode om van te genieten. Lichamelijk en geestelijk verandert er veel. Je hormonen kunnen opspelen en je kunt zwangerschapsklachten ervaren. Er komt veel op je af. Er zullen veel vragen bij je opkomen. Blijf ik werken? Is mijn kindje gezond? Hoe zal de bevalling verlopen? Ben ik straks een goede moeder? Dit kan spanningen en onrust geven.

Het is belangrijk regelmatig tijd en rust voor jezelf en je ongeboren kindje te nemen. Een zwangerschapsmassage is een fijne en veilige manier om je te helpen ontspannen. Je ervaart meer rust in je hoofd en in je lichaam waardoor je volop kunt genieten van je zwangerschap en je aanstaande moederschap. Deze massage werkt zowel voor jou als je kindje positief door.

Ik werk met zachte, subtiele aanrakingen met een diep ontspannende werking voor je hele lichaam. Ik maak gebruik van natuurlijke etherische oliën en massage-olie van Weleda.

Zwangerschapsklachten verhelpen met zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage kan ook toegepast worden voor het behandelen van allerlei uiteenlopende zwangerschapsklachten. Deze klachten kunnen een behoorlijke stempel op je zwangerschap drukken. Een zwangerschapsmassage helpt deze klachten te verlichten of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Mogelijk te behandelen zwangerschapsklachten zijn bijvoorbeeld:

  • Misselijkheid
  • Oedeem (vocht vasthouden)
  • Kuitkrampen
  • Rug- en nekklachten
  • Vermoeidheid en slecht slapen
  • Pijn in je bekken
  • Stemmingswisselingen
  • Hormonale klachten

Veel verloskundigen werken samen met voetreflexmasseurs en therapeuten. Tot ver in je zwangerschap kun je een zwangerschapsmassage ondergaan. Voetreflexmassage kan tevens worden toegepast om de weeën op te wekken als deze volgens je verloskundige opgewekt mogen worden.

Na je zwangerschap helpt een voetreflexmassage voor het herstellen van je hormonale balans, maar ook bijvoorbeeld bij het op gang brengen van borstvoeding.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik verschillende voetreflex behandelingen gehad. Eveline weet precies de juiste spanningspunten te vinden en deze te verlichten. Een week voor mijn bevalling heb ik een heerlijke, fijne ontspanningsmassage van Eveline gehad! Waardoor ik ontspannen en vol vertrouwen richting mijn bevalling kon toeleven. 

Laura

Ik heb met 40 weken een voetreflexmassage zwangerschap gehad bij Eveline. Ik wilde heel graag natuurlijk bevallen thuis en niet ingeleid worden. Eveline heeft verschillende reflexpunten gestimuleerd, die de bevalling helpen op te wekken. Ook hebben we samen een intentie gezet voor een mooie natuurlijke bevalling via geleide meditatie door Eveline. Ze begeleide dit heel erg mooi en intuïtief. ‘S middags zijn mijn vliezen gebroken en ‘s nachts is mijn meisje geboren! Ik geloof er helemaal in dat de massage en meditatie een enorme bijdrage hebben geleverd! Ook tijdens de bevalling heb ik er veel aan gehad! Dankjewel Eveline!

Tara

Meer weten over een zwangerschapsmassage?

Wil je meer weten over een zwangerschapsmassage? Of wil je direct een zwangerschapsmassage boeken? Neem dan contact met me op!

Veel verloskundigen werken samen met voetreflex masseurs en therapeuten. Tot ver in je zwangerschap kun je een voetreflexmassage ondergaan.

Eveline : “Ik vind het mooi en dankbaar om zwangere vrouwen en hun baby een ontspannen moment te mogen geven. Als je als moeder tot rust komt zul je je baby meer kunnen voelen en er meer contact mee ervaren”

 

Ben je zwanger? Informeer naar de mogelijkheden!

Vanaf 37 weken zwangerschap kan ik deze massage bij je thuis geven